Reklama
 
Blog | Marek Blažek

Akce ČSSD podzim 2006 „Zmrazíme ceny MHD“

Viděl jsem ČSSD propagandu v ulicích. Jezdím MHD denně a nechápu co chtějí zmražením cen dokázat. 

Před časem jsem na svém odborném blogu psal o  tom jak management  Dopravních podniků v Praze nedělá nic s tím, že si nesednete ani když nastupujete na konečné, odpadky si máte strčit radši do kapsy než je házet na zem a vůbec se chovají k lidem jako ke stádu a né jako k někomu kdo je jejich zákazník.

Pak vidím socanský cirkusový bilboardy ve městě a tam přibližně tohle "zmrazíme ceny MHD". Nepochopil jsem co tím chtějí dokázat. Zmražením cen myslí patrně to, že kvalita poskytovaných služeb půjde dolů a sice budeme jezdit za dvacku dál, ale místo poloplných vagónů budou vagóny narvaný zcela. Politik, kterej jezdí erární A8 s řidičem ví stejně prd o tom co se v MHD děje. Chápu, že pro stádo které kouká na každou korunu je tohle pěkné heslo, které si zapamatují stejně jako "sleva" a "akce", ale co nabízíte pane Paroubku & Tvrdíku  nám ostatním seběvědomým – co chceme jezdit kvalitně a moderně. Jezdit autem? To snad v těch pražských zácpách nemyslíte vážně? V taxíku plných zlodějů – to snad už vůbec ne? Na kole ? Chci ještě pár desítek let být živej a zdravej – takže pardon ale taky ne. Zbývá MHD a to vy hodláte zamrazit a nechat pár dalších let být tak jak je – jak kdyby to MHD fungovalo nejlíp na světě a nic se nedalo zlepšit. 

Raději bych viděl něco ve stylu, změníme veřejnou dopravu v ČR na jeden integrovaný systém (vlaky, autobusy,mhd) . Místo zmatků a kupování jízdenek, kupónů a čekání stále někde ve frontě vám nabídneme jedno ucelené řešení. Inspirujeme se u podobně velkých zemí jako je ta naše a připravíme reformu, která bude probíhat postupně ale jistě. Žádná zásadní technologie se na začátku nebude muset kupovat, bude to převážně o chování lidí, kteří vám mají sloužit a né být nasraný, že to nedotáhli dál než na řidiče tramvaje, metra, autobusu, paní co prodává lístky na nádraží. Na to jste vy, ale moc stará partaj, která radši sežene prachy v Bruselu, polovinu jich prošustruje ještě než dorazí do Prahy a za zbytek si koupí management dopravních podniků nové vozy.

Reklama

Falešný a prázdný kecy pro sociální případy – místo souvislých a ucelených pravd – podzimní kampaň ČSSD v Praze.  Jestli si chcete stěžovat na DPP tak prosím na jejich stránkách – mají tam fórum . Já si, ale opravdu počkám, až za peníze z Bruselu koupí protiteroristické odpadkové koše…